Ruud van Nistelrooij reageert voor het eerst na vertrek: 'PSV zit voor altijd in mijn hart'
i

Pro Shots

Ruud van Nistelrooij reageert voor het eerst na vertrek: 'PSV zit voor altijd in mijn hart'

Jeroen Rooseboom • 11:43, 27-05-2023 / Laatste Update: 18:57, 08-01-2024

Ruud van Nistelrooij heeft na zijn vertrek als hoofdtrainer bij PSV voor het eerst gereageerd op social media. Via onder meer Twitter laat de deze week vertrokken trainer weten dat hij een prachtige rit heeft meegemaakt bij PSV en dat de club in zijn hart zit.

Het pijnlijke afscheid van de clubicoon kwam deze week toch nog onverwacht, na een woelig jaar met wisselende resultaten. Van Nistelrooij zegt daar niets over, maar vertelt wel wat 10 jaar PSV in voor hem heeft betekend. "Ik mocht jeugdspelers helpen met geweldige collega’s bij de Academy, zodat zij de stap konden maken naar Jong PSV, PSV 1 of naar het profvoetbal bij een andere club", zegt hij bijvoorbeeld.

Steun

Hij vond hoofdtrainer bij PSV worden 'het ultieme', zegt Van Nistelrooij, die trots is op de prijzen die hij met PSV heeft gewonnen. Dit seizoen pakte de club de Johan Cruijff Schaal en KNVB-beker. Van Nistelrooij roemt ook de supporters van PSV, die volgens hem nooit zijn gestopt met hun steun aan hem. "PSV zit voor altijd in mijn hart en ik zal de club en het team altijd blijven steunen."