Ruud van Nistelrooij snapt er niets van: ‘Het is ongekend dat we hier niet winnen’
i

Getty Images

Ruud van Nistelrooij snapt er niets van: ‘Het is ongekend dat we hier niet winnen’

Pim Huberts • 19:08, 15-01-2023 / Laatste Update: 21:08, 11-12-2023

PSV zal na het teleurstellende gelijkspel tegen Fortuna Sittard nog even flink balen. In de 99e minuut kwamen de 10 Limburgers nog langszij bij de Eindhovenaren, die daardoor 2 kostbare punten lieten liggen. Onvoorstelbaar, onnodig en bizar, vond trainer Ruud van Nistelrooij.

Lees ook: Fortuna Sittard vecht zich terug tegen PSV: snoept punt af na penalty in extra tijd

"De kansenverhouding is duidelijk", begon PSV-trainer Van Nistelrooij aan zijn analyse bij ESPN. De cijfers waren inderdaad duidelijk. Alles bij elkaar kwamen de bezoekers tot 32 schoten, tegenover ‘maar’ 6 van de Limburgers. Aan het einde van een eenzijdige 1e helft was PSV op achterstand gekomen. "Bij die 1e goal zie je er zelf niet goed uit. Dat was misschien wel het enige moment dat Fortuna een beetje gevaarlijk werd."

Rode kaart

Na de pauze leek PSV in Sittard alsnog orde op zaken te gaan stellen, mede dankzij een rode kaart voor Dogan Erdogan. "We bleven rustig en deden hetzelfde, waardoor de kansen bleven komen. De rode kaart maakte dat ook makkelijker. Hoe je dan alsnog tegen 10 man tegen een counter aanloopt is onvoorstelbaar", aldus Van Nistelrooij.

Door het oog van de naald

In 1e instantie trof Burak Yilmaz de lat en daarna ging Guus Til in de fout. Daardoor mocht diezelfde Turkse aanvoerder van 11 meter aanleggen en voor 2-2 tekenen. "Bij die kans moet je al beseffen waar het om draait en beter staan. Allebei onze backs zijn weg. We kruipen door het oog van de naald en daarna is het alsnog raak."

Ongekend

"Dit was zo niet nodig geweest. Als je alles uit deze wedstrijd op een rijtje zet is het ongekend dat we hier niet winnen. Je maakt er 2 en dat is nog te weinig. Het zijn enerzijds de goals die je zelf onnodig weggeeft, want het is niet zo dat de tegenstander iets geweldigs doet, en aan de andere kant de kansen die je zelf niet afmaakt. We moeten deze bizarre wedstrijd achter ons laten."