🎥 | Ruud Vormer neemt afscheid van Club Brugge-publiek: 'Kapitein, leider, heerser, legende'

Sjors Tanis • 16:50, 15-01-2023 / Laatste Update: 08:16, 12-12-2023

Ruud Vormer heeft een mooi afscheid gekregen bij Club Brugge. De voormalig aanvoerder stapte over naar Zulte Waregem.

De 34-jarige Vormer werd bij zijn officiële goodbye van de fans in het Jan Breydel-stadion geëerd met grote spandoeken met daarop onder meer 'zijn' rugnummer 25 en foto's van de speler. Op 1 doek stond de tekst 'kapitein, leider, heerser, legende'.

Foto van zichzelf

Oud-Feyenoorder Vormer nam bij de zijlijn een grote afbeelding van zichzelf in het Brugge-shirt in ontvangst. Vervolgens liep de 34-jarige middenvelder, in gezelschap van zijn gezin, naar de middenstip. Daar nam Vormer afscheid van zijn oud-ploeggenoten, die klaarstonden voor het competitieduel met Anderlecht.

Vormer speelde in ruim 8 jaar 356 wedstrijden voor Club Brugge en pakte 5 landstitels, waarvan de laatste afgelopen seizoen. Hij kreeg de afgelopen maanden weinig speeltijd. Daardoor koos de Nederlander ervoor naar Zulte Waregem te vertrekken.

Geen zege Club Brugge

Het afscheid van Vormer zorgde niet voor een zege van Club Brugge. Met Noa Lang en Bjorn Meijer in de basis bleef het tegen Anderlecht (met keeper Bart Verbruggen) gelijk: 1-1.

Op de ranglijst van de Jupiler Pro League staat Club Brugge op plaats 4, met al 17 punten minder dan koploper KRC Genk. Anderlecht verzamelde pas 24 punten na 20 duels en staat in de middenmoot.