Ruzie nog niet voorbij: FC Volendam eist tienduizenden euro's van Team Jonk
FC Volendam eist duizenden euro's van Wim Jonk / Getty Images

Ruzie nog niet voorbij: FC Volendam eist tienduizenden euro's van Team Jonk

09:26, 27-01-2024 / Laatste Update: 14:09, 27-01-2024

De chaos tussen FC Volendam en Team Jonk is nog steeds niet voorbij. De nummer zeventien van de Eredivisie spant een spoedarbitragezaak aan tegen ex-trainer Matthias Kohler en ex-technisch manager Wim Jonk. De club vindt dat ze tienduizenden euro's tegoed hebben.

De Telegraaf meldt dat FC Volendam een schadevergoeding wil van Team Jonk. De club verwijt hen 'opzegging zonder inachtneming van de opzegtermijn.' Jonk en Kohler waren sterk verwant met het bestuur van voorzitter Jan Smit, die ontslagen werd door de raad van commissarissen van de club. Ze verklaarden zich solidair met het bestuur van Smit en stapten in december op. Kohler zat nog wel een wedstrijd op de bank.

Geen salaris

Volendam vindt dat een vorm van 'opzegging zonder inachtneming van de opzegtermijn’ en wil hiervoor een schadevergoeding. Volgens De Telegraaf ontvingen de leden van Team Jonk al maanden geen salaris meer. Toch eist FC Volendam tienduizenden euro's in het geval van Jonk en Kohler.

Team Jonk is het hier niet mee eens. Zij willen dat het ontslag ongedaan wordt gemaakt en dat de prestatiebonussen die nog tegoed zijn overgemaakt worden. Daarnaast hopen ze dat de vordering van FC Volendam ongegrond wordt verklaard.

Volgens de krant wilde de rvc van FC Volendam al bijna een jaar lang af van het bestuur van Team Jonk. Hier was Jan Smit het niet mee eens, waarop hij zelf weggestuurd werd. 'Officieel wegens vermeend financieel wanbeleid, maar boze tongen beweren dat dit vooral gebeurde omdat het bestuur Team Jonk niet wilde ontslaan', schrijft De Telegraaf.

De chaos in het bestuur van FC Volendam is ook te zien op het veld. De club pakte na 18 wedstrijden slechts 12 punten. Het vissersdorp staat op de 17e positie van de Eredivisie, op gelijke hoogte met nummer laatst Vitesse. Afgelopen weekend pakte Volendam nog knap een punt tegen Heracles (1-1). Zondag speelt de club tegen FC Utrecht.