Rvc-voorzitter die Jan Smit ontsloeg, wordt nu zelf de grote baas bij FC Volendam
i

ANP

Rvc-voorzitter die Jan Smit ontsloeg, wordt nu zelf de grote baas bij FC Volendam

Bart van der Wijst • 19:42, 18-12-2023 / Laatste Update: 06:04, 08-01-2024

FC Volendam heeft een nieuw bestuur aangewezen en daarmee een opvolger gevonden van de ontslagen Jan Smit. Opvallend is dat Jaap Veerman de nieuwe voorzitter is van de club. Veerman was voorzitter van de raad van commissarissen die Smit en het bestuur in november ontsloeg. Veerman en de rest van de raad van commissarissen dachten dat het voortbestaan van de FC in gevaar was.

Nu mag Veerman zelf bewijzen hoe die een Eredivisie-club moet managen. Hij krijgt daarbij steun van Rob Bootsman (ook ex-rvc), die de technische zaken en secretaris gaat doen en Simon Hansen (penningmeester).

Rvc

Elma de Koekkoek is de nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen, die verder bestaat uit Erwin Boelhouwer, Henk Kras jr. en Kees Mooijer.

Palingsoap

Het was al maandenlang onrustig in het vissersdorp. Zanger Jan Smit moest uiteindelijk zijn spullen pakken en dat had flinke gevolgen, want ook 'Team Jonk' stapte op. Dat waren Wim Jonk zelf en Jasper van Leeuwen (technisch directeur), Ruben Jongkind (hoofd jeugdopleidingen) en hoofdtrainer Matthias Kohler. Door het vertrek van Kohler staat Michael Dingsdag nu als interim voor de groep.

Onder Dingsdag werd er afgelopen weekend knap met 2-1 gewonnen bij sc Heerenveen. Desondanks staan de palingboeren nog wel op de gevreesde 17e plek bij het ingaan van de winterstop. Die plek betekent aan het einde van het seizoen rechtstreekse degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie.