🎥 | AZ'er Beukema wees jeugdliefde Feyenoord af: 'Kon niet slapen, dacht dat ik gek werd'

Trevor Wagener • 19:08, 08-11-2022 / Laatste Update: 13:47, 07-01-2024

Verdediger Sam Beukema groeide, sinds zijn overgang van Go Ahead Eagles naar AZ in 2021, langzaamaan uit tot een vaste waarde bij de Alkmaarders. Wel had het weinig gescheeld of de nu 23 jaar oude Beukema had voor jeugdliefde Feyenoord gespeeld.

Dat zei de stopper bij de ESPN-podcast 'Fresia & Milan parkeren de bus'. Hierin gaf Beukema door zijn oom al van jongs af aan Feyenoord-fan te zijn. Ook is hij lid van de Kameraadjes. Waarom ging hij dan toch naar AZ?

'Beuuuuuuu-kema is Feyenooooorder!'

"Die vraag heb ik heel vaak gehad", gaf Beukema toe. De speler gaf aan dat het plan in Alkmaar op dat moment een betere stap voor hem zou betekenen. "Maar ik heb daar wel nachten van wakker gelegen hoor. Ik weet nog dat, toen ik hoorde dat Feyenoord kwam, ik een wandeling langs de rivier de IJssel maakte en dacht: 'echt waar!?'. Ik werd echt helemaal gek."

En toch: hij moest zijn gevoelens opzij zetten om een rationele keuze te kunnen maken. "Daar heb ik echt een paar nachten niet van geslapen. Ik weet ook nog dat ik het snel wilde regelen, en toen met Go Ahead nog een wedstrijd bij FC Den Bosch speelde. Dat werd 3-3 ofzo, een gekke wedstrijd maar ik was er helemaal niet bij. Toen ik bij AZ getekend had, wist en dacht ik: 'pff, nu heb ik rust'."