Serie A: Cremonese verliest bij Empoli en wacht nog altijd op 1e seizoenszege

Trevor Wagener • 00:03, 12-11-2022 / Laatste Update: 22:14, 07-01-2024

Serie A-middenmoter Empoli won vrijdagavond op eigen veld van promovendus Cremonese (2-0). Die ploeg, waarbij de Belgische spits Cyriel Dessers in de 2e helft inviel, wacht nog altijd op haar 1e zege van het seizoen.

In speelronde 15 mocht het niet baten voor Cremonese, dat met 7 punten uit 15 wedstrijden 18e staat. Alleen Sampdoria (6 punten) en Hellas Verona (5) staan nog onder hen.

Vrijdagavond begon Sam Lammers (foto) in de basis in het stadio Carlo Castellani. De oud-PSV'er werd in de rust afgelost door Atalanta-huurling Nicolò Cambiaghi en die aanvaller brak prompt de ban. Luttele minuten voor het laatste fluitsignaal bepaalde Fabiano Parisi de eindstand.

Eredivisie-bekenden

Empoli staat met 17 punten uit 15 duels keurig 12e. Tyronne Ebuehi speelde heel de wedstrijd, oud-Ajacied Razvan Marin moest het met een invalbeurt doen.