Santiago Gimenez populair na unieke hattrick: 'Hij wil naar de absolute top'
i

ANP

Santiago Gimenez populair na unieke hattrick: 'Hij wil naar de absolute top'

Matthijs Nijhuis • 14:47, 30-09-2023 / Laatste Update: 18:28, 05-01-2024

Santiago Gimenez timmert hard aan de weg. De spits van Feyenoord ontpopt zich tot een wereldster. Tijdens de gitzwarte Klassieker van afgelopen weekend werd hij de 1e Feyenoorder die een hattrick scoorde in een uitwedstrijd tegen Ajax. De NOS ging in gesprek met de Mexicaanse journalist Daniel Reyes, die de carrière van Santi op de voet volgt: 'Hij wil naar de absolute top.'

Lees ook: Martijn Krabbendam noemt bedragen voor ‘recordtransfer’ Santiago Gimenez: ’40 of 50 miljoen’

Gimenez was niet te spreken over de omstandigheden tijdens De Klassieker. "Het is een schande dat de wedstrijd is gestaakt", liet hij achteraf weten. Hij hoopt wel dat Ajax snel uit de crisis komt. "Dat meent hij echt", zegt Daniel Reyes. "Santi is een lieve jongen. Hij gelooft heel erg in God en leeft volgens de normen en waarden die bij het geloof passen."

Arne Slot

De prestaties van Gimenez staan in groot contrast met zijn spel van vorig jaar. Volgens Reyes heeft hij zijn progressie te danken aan trainer Arne Slot: "Slot is heel belangrijk voor hem. Niemand in Mexico had verwacht dat hij nu al zo goed zou zijn. Mensen vroegen zich een jaar geleden af of hij Feyenoord wel aankon."

Recordtransfer?

In zijn thuisland is de aanvaller een nationale held. "Veel spelers zijn arrogant, maar Santi is dat niet. De mensen waarderen dat." Het zou zomaar kunnen dat Gimenez zich deze winter óf komende zomer al bij een andere club mag melden. "Hij is heel ambitieus en wil naar de absolute top", vertelt Reyes. "Hij vertrouwt op zijn zaakwaarnemer en zijn vader. Als iets heel concreet is, dan hoort hij het. Anders weet hij dat hij zich op Feyenoord kan richten. Het is ook niet de bedoeling dat hij in januari vertrekt, maar als er een enorme club komt met 'crazy money' zegt niemand nee."