Santiago Giménez speelde bijna voor PSV: 'John de Jong kwam naar Mexico'
i

PRO SHOTS / Mischa Keemink

Santiago Giménez speelde bijna voor PSV: 'John de Jong kwam naar Mexico'

Bart van der Wijst • 17:14, 28-12-2023 / Laatste Update: 21:21, 05-01-2024

Santiago Giménez kende een bijzonder succesvol 2023 waarin hij het ene na het andere doelpunt maakte voor Feyenoord. Toch had het niet veel gescheeld of hij had in een ander deel van Nederland zijn goals gemaakt, namelijk in Eindhoven. In gesprek met het Algemeen Dagblad zegt Giménez dat PSV voor Feyenoord op de stoep stond.

"John de Jong kwam naar Mexico om te praten over de stap naar de eredivisie", onthulde Giménez. "Dat werd hem niet", vulde hij verder aan. Dus werd het Feyenoord, een stap die zijn vader Christian toejuichte.

Ronaldo

"Mijn favoriete voetballer ooit was de Braziliaan Ronaldo", sprak Chaco. "Die ging als jonge speler van Cruzeiro naar Nederland. Naar PSV, naar de eredivisie. Dat was ontzettend slim. In Nederland kon hij wennen aan Europa, aan het voetbal hier. En van daaruit de volgende stap zetten. Hij ging naar Barcelona en later Internazionale, Real Madrid en AC Milan. De stap naar de eredivisie is ideaal voor een speler uit Zuid-Amerika of Latijns-Amerika", stelde Giménez senior.

Lees ook: Santiago Giménez over duels met wereldtop: ‘Ik deed mijn shirt uit, overal blauwe plekken’

Cruz Azul, de club van de Mexicaanse spits, vond het niet fijn toen Feyenoord zich meldde. "Maar Santi en ik wisten, dit is hét moment, dit is de juiste club", zei Christian. In 2023 werd Giménez met Feyenoord kampioen. Over heel het jaar wist hij 37 keer te scoren.