🎥 | Neymar verdient vorstelijk salaris in Saoedi-Arabië: 'Zou gek zijn als hij het NIET zou doen'

Trevor Wagener • 11:16, 22-08-2023 / Laatste Update: 02:36, 12-12-2023

Voetballer Neymar is inmiddels helemaal geland als absolute superster in Saoedi-Arabië. De kersverse aanwinst van topclub Al-Hilal kwam zoals bekend niet voor een habbekrats en een ei naar het Midden-Oosten. Sportmarketeer Chris Woerts legde voor de Shownieuws-camera's uit waarom de overstap van de 32-jarige Braziliaan 'goed is voor het voetbal'.

Neymar was deze zomer de zoveelste topvoetballer die een transfer naar de Saudi Pro League maakte. De dribbelaar kreeg bij zijn nieuwe werkgever alleen al een tekenbonus van 90 miljoen euro (!) en gaat 2,9 miljoen euro netto per week verdienen.

'Alles voor de likes'

Ook moet het ongekende uithangbord naast het veld van waarde zijn, al zal Neymar een social media-team hebben om zijn posts te plaatsen. Voor ieder nieuw berichtje op zijn socials ontvangt hij 500.000 euro extra.

"Te gek", zei geldkenner Woerts voor de camera. "Dat zijn natuurlijk astronomische bedragen en hij (Neymar) zou helemaal gék zijn om het niet te doen." Volgens Woerts gaat er niets verloren aan het Europese topvoetbal als buitenlandse topspelers plots voor een avontuur in het Aziatische land kiezen.

Geen spullen, geen spelers maar stuivers

"Dit zijn spelers waar, normaal gesproken, op het einde van hun loopbaan geen cent meer voor betaald wordt. 90 miljoen, voor een 31-jarige Neymar? Men moet blij zijn, er komt heel veel geld vrij - op de Europese markt - voor spelers die al of bijna afgeschreven zijn."

Zie ook 🎥: Saoedische schenking! Fabinho krijgt peperdure klok, en laat het zware metaal METEEN vallen