SC Heerenveen wil Dámian van der Vaart strikken en nodigt hem en vader Rafael uit op gesprek
i

Getty Images

SC Heerenveen wil Dámian van der Vaart strikken en nodigt hem en vader Rafael uit op gesprek

admin • 11:08, 15-11-2022 / Laatste Update: 01:52, 12-12-2023

Dámian van der Vaart staat in de serieuze belangstelling van sc Heerenveen. Dit geeft vader Rafael van der Vaart aan. Beiden waren afgelopen zondag aanwezig bij de Friese derby tegen SC Cambuur om kennis te maken met de club. Van der Vaart senior geeft aan de Friese club een fantastische stap voor zijn zoon te vinden.

Op dit moment speelt de 16-jarige Dámian nog voor het Deense Esbjerg. Heerenveen wil echter graag werk maken van de middenvelder en besloot hem uit te nodigen om in gesprek te gaan. Een aanbod waar vader en zoon op zijn ingegaan. "We zijn bij de wedstrijd tegen Cambuur geweest. Dat was leuk, we zijn super ontvangen. Maar het is aan hem om te bepalen of hij het wil of niet." Wel denkt Van der Vaart dat de club bij zijn zoon aansluit: "Dit past wel bij hem, ook bij zijn karakter. Hij heeft een minder grote mond dan zijn vader. Hij is minder gebekt."

Debuut Esbjerg

Bij Oranje zit Dámian bij de Future's Onder 17. Daarnaast maakte hij in 2020 de overstap van de jeugd van SC Victoria Hamburg naar Esbjerg. In februari van dit jaar maakte hij daar zijn debuut in de hoofdmacht.