Scenario Ajax: zo belandt de club in de tussenronde van de Conference League
i

Getty Images

Scenario Ajax: zo belandt de club in de tussenronde van de Conference League

Pim Huberts • 10:52, 30-11-2023

Ajax heeft overwintering in Europa nog in eigen hand. Met nog 1 wedstrijd te gaan in Groep B van de Europa League wacht een rechtstreeks duel met AEK Athene om plaatsing voor de Conference League. Doorgaan in de Europa League kan sowieso niet meer voor beide elftallen.

Scenario: Ajax door in Europa

Eigenlijk is het heel simpel: Ajax moet winnen van AEK om ook na de winterstop nog actief te zijn in Europa. In de eigen Johan Cruijff Arena ligt een ticket klaar voor de tussenronde in de Conference League. Het doorgaan in de Europa League is in Groep B al vergeven aan Brighton & Hove Albion en Marseille.

Tussenronde Conference League

Wint Ajax, dan gaat het dus naar de tussenronde van de Conference League. Daarin treft het een nummer twee uit de groepsfase. Dat zou, met nog 1 speelronde te gaan in die competitie, nu een club als Eintracht Frankfurt kunnen worden. Die club is als enige al zeker van plek 2. In alle andere poules wordt er op de laatste speeldag nog geknokt om overwinteringstickets.

Verlies of gelijk: uitgeschakeld in Europa

Als Ajax thuis gelijk speelt tegen of zelfs verliest van AEK Athene, dan is de ploeg van trainer John van 't Schip helemaal klaar in Europa en zien we Ajax dit seizoen niet meer terug in de Europese competities.