Spanning bij Heracles en PEC: dit zijn de scenario's voor het kampioenschap in de KKD
i

Pro Shots

Spanning bij Heracles en PEC: dit zijn de scenario's voor het kampioenschap in de KKD

Bart van der Wijst • 18:39, 19-05-2023 / Laatste Update: 10:38, 12-12-2023

Het is D-Day voor Heracles Almelo en PEC Zwolle in de Keuken Kampioen Divisie. Beide teams hebben zich al een tijdje verzekerd van een jaartje Eredivisie volgend seizoen, alleen het kampioenschap is nog onbeslist. Nummer 1 Heracles heeft daarvoor de beste papieren, in Zwolle moeten ze hopen op een misstap van de koploper. Dit zijn de verschillende scenario's voor het kampioenschap in de KKD op vrijdagavond.

Check hier de tv-gids van vrijdag voor de Keuken Kampioen Divisie

Programma:

Heracles Almelo - Jong Ajax

Helmond Sport - PEC Zwolle

Scenario's kampioenschap KKD

Na 37 wedstrijden gaan Heracles Almelo en PEC Zwolle met een gelijkaantal punten de laatste speelronde in: 82. Vanwege het doelsaldo staan de Heraclieden (+59) boven PEC (+55). Verliest de een, dan is de ander kampioen. Heel simpel dus. Maar wat als beide ploegen met hetzelfde puntenaantal eindigen? De KKD zette verschillende scenario's op een rijtje:

· Het kampioenschap wordt bij evenveel punten beslist op doelsaldo; PEC moet dus zelf flink scoren en hopen dat Heracles dat minder vaak doet.

· Bij gelijke punten en exact hetzelfde doelsaldo wordt er gekeken naar doelpunten voor; Heracles scoorde 101 keer, PEC 96 keer (en dat terwijl ze met 13-0 van FC Den Bosch wonnen).

· Mochten de punten, het doelsaldo en het aantal doelpunten voor gelijk zijn, dan geeft onderling resultaat de doorslag; daarin is PEC in het voordeel, ze wonnen met 3-2 en 3-0 van Heracles dit seizoen.