Schaakmat! Pep Guardiola zet Thomas Tuchel voor gigantische opgave met 3-0 winst in CL
i

Pro Shots

Schaakmat! Pep Guardiola zet Thomas Tuchel voor gigantische opgave met 3-0 winst in CL

Yvo van Dorst • 00:51, 12-04-2023 / Laatste Update: 01:58, 12-12-2023

Bayern München moet van torenhoge huizen komen wil de ploeg de halve finale van de Champions League halen. Manchester City was in eigen huis simpelweg te sterk in de heenwedstrijd van de kwartfinale van het miljardenbal. Na een wervelende 2e helft van de thuisploeg werd het 3-0 in Engeland.

De openingsfase was een waar schaakspel tussen de tactische grootmeesters Thomas Tuchel en Pep Guardiola. Er werden weinig kansen gecreëerd, maar de thuisploeg maakte toch de openingsgoal. Rodri brak de ban met een vlammend afstandsschot en zorgde voor de 1-0 ruststand.

Afgestraft

In de 2e helft ging het gas er duidelijk op bij de thuisploeg en werden de vele foutjes van de bezoekers niet meer getolereerd. Dayot Upamecano speelde een draak van een wedstrijd en leidde dan ook de 2-0 van City in. Erling Haaland hield het hoofd koel, pakte de bal af van de Fransman en gaf een prachtige assist op Bernardo Silva. De Portugees, die eerder eigenlijk met rood van het veld had gemoeten, kopte zo de 2-0 binnen.

Genadeklap

Uiteindelijk was het Haaland zelf die de laatste tik mocht uitdelen aan Der Rekordmeister. Een Champions League-avond zonder goal van de Noor is natuurlijk niet geslaagd voor City en dus kwam de 3-0 van zijn voet. 19 april is de return in München en daar gaat City dus met een comfortabele 3-0 zege heen.

1-0 Rodri

Snoeiharde tackle Bernardo Silva

2-0 Bernardo Silva

3-0 Erling Haaland