Schade na pleurisbende bij MVV-Roda JC: 10 arrestaties en meerdere gewonden
i

Getty Images

Schade na pleurisbende bij MVV-Roda JC: 10 arrestaties en meerdere gewonden

Bart van der Wijst • 16:16, 30-10-2021 / Laatste Update: 11:40, 07-01-2024

De wedstrijd tussen MVV en Roda JC liep vrijdagavond behoorlijk uit de klauwen. Na 40 minuten werd het duel gestaakt omdat er vuurwerk op het veld werd gegooid en MVV-fans de confrontatie zochten met het uitvak. Daags na de bende werd de schade opgemaakt door de politie.

Inmiddels zijn er 10 mensen, vrijwel allemaal uit Maastricht, gearresteerd, onder wie ook een Belg. Ook vielen er meerdere gewonden: 2 stewards en 6 politieagenten. Een van hen moest nog naar het ziekenhuis. De stewards en agenten werden bekogeld met onder meer stoelen en borden.

Lees ook: KNVB gaat na rellen bij MVV tegen Roda JC nog geen uitfans weren

Burgemeester Annemarie Penn besloot uiteindelijk het duel definitief te staken. Wanneer de wedstrijd wordt ingehaald is nog niet bekend.

Extra overleg

Na de recente gebeurtenissen in de voetballerij heeft de Regiegroep Voetbal en Veiligheid, waarin de KNVB, burgemeesters, politie en justitie zitten, een extra overleg gepland.

Burgemeester van Breda Paul Depla daarover: "Helaas is het niet het eerste incident dit jaar met geweld in en rond de stadions. Daarom is er maandag een extra overleg met de regiegroep om de situatie te bespreken en te bekijken welke stappen er gezet moeten worden. Want dat dit geweld moet stoppen, staat als een paal boven water."