Schalke 04 verliest zonder Klaas-Jan Huntelaar met dikke cijfers van Bayern

Trevor Wagener • 18:35, 24-01-2021 / Laatste Update: 17:54, 05-01-2024

Schalke 04 heeft ook in eigen huis tegen Bundesliga-gigant Bayern München geen resultaat kunnen boeken. Met Klaas-Jan Huntelaar nog langs de zijlijn ging hekkensluiter Schalke met 0-4 onderuit door doelpunten van Thomas Müller (2), Robert Lewandowski en David Alaba.

Schalke staat 18e en dus laatste in de Bundesliga. Ze hebben pas 7 punten uit 18 potjes en het verschil met nummer 17 Mainz is 3 punten. Bayern München heeft 42 punten en staat daarmee 7 punten los op nummer 2 Leipzig.

Schiettent

Na ruim een halfuur ging Müller voor de openingstreffer in Gelsenkirchen. Gouden Bal-winnaar Lewandowski schoot de bezoekers na 54 minuten naar een veilige 0-2. 2 minuten voor tijd trof Müller opnieuw keer doel en in blessuretijd maakte David Alaba het voor de thuisploeg allemaal nog wat erger door voor de 0-4 te zorgen.

Huntelaar is door Schalke gehaald om voor goals te zorgen. Doelpunten konden zondag nog niet worden gemaakt, want de van Ajax overgekomen spits is nog niet hersteld van een kuitblessure.