Schandalige actie 'supporters' van Feyenoord: Berlijnse muur beklad met tag Feyenoord
i

Getty Images

Schandalige actie 'supporters' van Feyenoord: Berlijnse muur beklad met tag Feyenoord

Eimert Pruis • 17:54, 03-11-2021 / Laatste Update: 01:38, 05-01-2024

Mensen die zichzelf supporter noemen van Feyenoord hebben een deel van de Berlijnse muur beklad met de tag Feyenoord. De East Side Gallery, een deel van de Berlijnse muur die bedoeld is voor kunstenaars, is overgespoten met graffiti en daarop is de weinig creatieve tekst 'Feyenoord' geplaatst.

De Duitse politie heeft 2 aanhoudingen verricht. Feyenoord speelt donderdag tegen Union Berlin.

In de nacht van dinsdag op woensdag zag een medewerker van een beveiligingsbedrijf 2 gemaskerde mannen bij de muur. Hij alarmeerde de politie, die de grote tekening zag. Het gedeelte waar 'Feyenoord' op staat beslaat ongeveer 18 bij 2 meter. Het tweetal (21 en 25 jaar oud) is aangehouden. Op het moment van aanhouding hadden ze verfresten op hun handen ne meerdere spuitbussen bij zich. Ze verschijnen woensdag nog voor de rechter.

Feyenoord is inmiddels weer verdwenen van de Berlijnse muur. Fans van Union Berlin hebben dit waarschijnlijk gedaan. Op witte verf staat nu een lelijk zwart tekstje: 'Ultra's Union'. Hopelijk wordt de East Side Gallery, het langst overgebleven deel van de Berlijnse muur, snel hersteld.