🎥 | Scheids in Premier League blundert: Willy Boly krijgt rood na tackle op de bal

Bart van der Wijst • 18:36, 23-12-2023 / Laatste Update: 19:14, 04-01-2024

Scheidsrechter Robert Jones heeft zichzelf zaterdag geen beste dienst bewezen. De beste man gaf Willy Boly van Nottingham Forest zijn tweede gele kaart na een tackle op de bal. Pijnlijk... Kijk er dus niet raar op als Jones zijn wedstrijden voorlopig een paar niveautjes lager fluit. Beelden van de rode kaart vind je onderin.

Boly kreeg tegen Bournemouth na vijf minuten al zijn eerste gele kaart. Tot zijn eigen verbazing moest hij niet veel later gaan douchen. Scheidsrechter Jones zag over het hoofd dat de Ivoriaanse speler een perfecte sliding op de bal maakte.

VAR?

In Engeland schreeuwde men om de VAR. Die kwam niet op de lijn bij Jones. En terecht niet. De videoscheids mag namelijk niet ingrijpen bij een tweede gele kaart, alleen als hij vindt dat het dírect rood is. Dat was in de situatie van Boly niet het geval.

Debuut Nuno

Bij Nottingham Forest debuteerde de Portugese trainer Nuno Espírito Santo. Hij is de opvolger van Steve Cooper, die na de thuisnederlaag tegen Tottenham Hotspur werd ontslagen.

Bournemouth won de wedstrijd uiteindelijk met 3-2 door een doelpunt in de 94e minuut van Dominic Solanke. De spits maakte er 3 tegen Forest.