Dit is zondag de scheidsrechter bij PSV - Ajax
i

Pro Shots

Dit is zondag de scheidsrechter bij PSV - Ajax

Brian Vesseur • 20:20, 23-10-2023 / Laatste Update: 01:26, 06-01-2024

Het is bekend wie de topper tussen PSV en Ajax gaat fluiten. Danny Makkelie is de scheidsrechter bij de wedstrijd tussen de nummer 1, PSV, en de nummer 17, Ajax. Dat heeft de KNVB maandag bekendgemaakt.

Scheidsrechter PSV - Ajax

De KNVB schrijft: "Hessel Steegstra en Jan de Vries assisteren hem langs de zijlijn. Erwin Blank is de vierde official. Vanuit het ARAG Replay Center in Zeist vervult René Dieperink de functie van VAR, geassisteerd door Joost van Zuilen."

Makkelie

Makkelie floot dit seizoen al 1 wedstrijd in de Champions League: Inter - Benfica (1-0). Ook floot hij de wedstrijd tussen FC Twente en Ajax (3-1) in de Eredivisie. Hij floot tot nu toe Feyenoord het vaakst (55), gevolgd door PSV (54) en Ajax (52). De Amsterdammers verloren 10 keer onder zijn leiding, de Eindhovenaren 11 keer.

In 2021/2022 floot hij de bekerfinale tussen PSV en Ajax. De Eindhovenaren wonnen die wedstrijd met 2-1. In totaal floot hij 8 wedstrijden tussen PSV en Ajax. PSV won 4 keer, Ajax 2 keer. De andere 2 keer eindigde het dus gelijk.

Keeper

Vorige maand maakte Makkelie bekend dat hij in het verleden een vrij aardige keeper was. Hij vertelde in deze podcast dat veel scheidsrechters vroeger onder de lat stonden.