Scheidsrechter Bas Nijhuis reageert op Derksen-rel: 'Ik baal dat het een afrekencultuur wordt'
i

Pro Shots / Stefan Koops

Scheidsrechter Bas Nijhuis reageert op Derksen-rel: 'Ik baal dat het een afrekencultuur wordt'

Joris Kaper • 15:07, 30-04-2022 / Laatste Update: 22:56, 11-12-2023

Arbiter Bas Nijhuis heeft tegenover RTV Oost voor het eerst gereageerd op de rel rondom Johan Derksen. Nijhuis is regelmatig te gast in Vandaag Inside, dat na de laatste rel met Johan Derksen niet meer op tv te zien is.  Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp besloten te stoppen.

Nijhuis laat tegen de regionale zender weten: "We leven tegenwoordig in een cultuur waarin je moet oppassen wat je zegt. Sommigen dingen gaan te ver. Je kunt niet meer alles zeggen wat je 20 jaar geleden in een kroeg zei. Maar waar ik van baal is dat het een afrekencultuur wordt. Als iemand een misstap maakt word je direct van alle kanten aangepakt. De vraag is of een mens nu nog een fout mag maken. Alles ligt onder een vergrootglas en daar heb ik soms moeite mee", aldus de scheidsrechter.

Rel rondom Johan Derksen

De uitspraken van Nijhuis volgen op het nieuws van de rel rondom Johan Derksen, die na alle ophef na zijn schokkende uitspraken besloot op te stappen bij Vandaag Inside.

'Johan kan voorlopig beter niks zeggen'

Nijhuis liet weten het te herkennen als heel Nederland over je heen valt, zo ook in zijn geval als scheidsrechter: "Het is dan stilzitten als je geschoren wordt. Na een moment met de VAR in een wedstrijd tussen Feyenoord en Heracles was ik kwaad en schoof ik mijn fout af op de VAR, maar moest dat niet doen. De 1e paar dagen kan je dan beter niks zeggen. Dat raad ik Johan ook aan."