Scheidsrechter bij Cádiz-Valencia onthult wat er in wedstrijdrapport staat na racisme
i

EPA

Scheidsrechter bij Cádiz-Valencia onthult wat er in wedstrijdrapport staat na racisme

Bart van der Wijst • 23:03, 05-04-2021 / Laatste Update: 03:18, 06-01-2024

De wedstrijd tussen Cádiz en Valencia was zondag om de verkeerde redenen groot nieuws. Valencia-speler Mouctar Diakhaby zou racistisch bejegend zijn door Juan Cala, die 'negro de mierda' zou hebben geroepen. Daags na de wedstrijd deed scheidsrechter David Medie Jimenez zijn verhaal.

In zijn wedstrijdrapport schreef hij volgens Sky Sports het volgende:

'In de 29e minuut stopte ik de wedstrijd vanwege een confrontatie tussen spelers van beide teams. De speler met nummer 12 van Valencia C.F., Mouctar Diakhaby, die ook nog een gele kaart ontving, vertelt me woord voor woord: Hij noemde me str*ntneger. Hij verwees naar de speler met nummer 16 van Cadiz C.F., Juan Torrez Ruiz (Juan Cala).

Dit feit werd door geen enkel lid van het scheidsrechtersteam waargenomen. Na een paar minuten besluit Valencia C.F. om het veld te verlaten. Om deze reden wordt de wedstrijd tijdelijk onderbroken. Beide teams betreden hun respectievelijke kleedkamer. Na een paar minuten komen de delegaties van Valencia C.F., David Rangel Pastor, en Cadiz C.F., en vertellen dat de speler met nummer 12, Mouctar Diakhaby, gewisseld is en we verdergaan met de wedstrijd.

Bovendien werd afgesproken om beide partijen een warming-up van vijf minuten te geven om blessures te voorkomen. De wedstrijd werd 24 minuten na de onderbreking hervat en verliep vanaf dat moment normaal.'

Persconferentie Cala

Officieel is er door Cádiz nog niks naar buiten gebracht. De club meldde maandag op Twitter dat Cala, die dus racistische dingen zou hebben gezegd, dinsdag ná de training met een verklaring komt.