Dit moet je weten over de scheidsrechter bij Feyenoord - Celtic
i

Getty Images

Dit moet je weten over de scheidsrechter bij Feyenoord - Celtic

Brian Vesseur • 17:45, 18-09-2023 / Laatste Update: 05:34, 12-12-2023

Feyenoord neemt het dinsdag op tegen Celtic in de Champions League. Om 21:00 uur begint het Europese avontuur van Feyenoord in De Kuip. De scheidsrechter bij Feyenoord - Celtic is inmiddels bekend: dit moet je weten over Irfan Peljto.

Scheidsrechter Feyenoord - Celtic

Allereerst heeft Peljto al eens een duel van Feyenoord gefloten. De Rotterdammers wonnen vorig seizoen met 1-0 van Lazio in eigen huis, waardoor het als groepshoofd overwinterde in de Europa League. Peltjo komt uit Bosnië & Herzegovina. Zondag deelde hij nog liefst 6 gele kaarten uit in een wedstrijd in de nationale competitie.

Ook floot de Bosniër het duel tussen Ierland en Nederland, in de afgelopen interlandperiode. Oranje won met 2-1 in Ierland.

Ajax

Tot nu toe floot Peljto 4 keer in het hoofdtoernooi van de Champions League: 2 groepsfasewedstrijden in 2021/2022 en 2 in 2022/2023. In dat eerste seizoen floot hij bijvoorbeeld ook Besiktas - Ajax. De Amsterdammers wonnen - ondanks een rake penalty van Besiktas - met 2-1. Sébastien Haller scoorde 2 keer.

Feyenoord in de Champions League

Feyenoord zit behalve met Celtic ook nog met Atlético Madrid en (wederom) Lazio in de groep. Trainer Arne Slot mist Santiago Gimenez de eerste 2 wedstrijden wegens een schorsing. Tweede spits Ayase Ueda lijkt Celtic-thuis ook niet te redden. De lezers van Sportnieuws.nl hopen dat Ondrej Lingr in de punt van de aanval staat tegen de Schotten.