Scheidsrechters verlaten veld bij oefenduel PEC Zwolle: ‘Bizarre wending’
i

Smit-Images/Raymond Smit

Scheidsrechters verlaten veld bij oefenduel PEC Zwolle: ‘Bizarre wending’

Pim Huberts • 15:46, 03-12-2022 / Laatste Update: 00:43, 08-01-2024

Bij een oefenwedstrijd van KKD'er PEC Zwolle in het Spaanse San Pedro del Pinatar is de arbitrage van het veld gelopen. Dat gebeurde tijdens een vriendschappelijk duel met de Belgische club KV Oostende.

Lees ook: Ajax verliest met B-team in oefenduel met Championship-club Blackburn

Het was een opvallend moment in het zonnige oefenduel: na een klein half uur voetballen werd plots Oostende-coach Dominik Thalhammer weggestuurd door de scheidsrechter. Volgens de arbitrage zou de trainer de assistent-scheidsrechter in het Engels hebben uitgescholden, nadat hij het duidelijk niet eens was met de beslissing om geen penalty te geven aan de Belgische ploeg.

Thalhammer weigerde echter te vertrekken, dus besloot de arbitrage zelf het veld te verlaten. "Een bizarre wending", schrijft PEC Zwolle op Twitter. "De trainer van Oostende kreeg een volslagen overdreven rode kaart." Volgens de nummer 2 van de Keuken Kampioen Divisie was er ‘helemaal geen sprake’ van schelden door de coach.

Na wat zalvende woorden werd de wedstrijd na een aantal minuten toch weer hervat. Snel daarna kreeg PEC Zwolle het enige tegendoelpunt van de wedstrijd te verwerken, toen Nick Batzner wist te scoren.