Schmidt kijkt niet op van verrassend makkelijke zege PSV: ‘Ik weet dat we kunnen voetballen’
i

Pro Shots

Schmidt kijkt niet op van verrassend makkelijke zege PSV: ‘Ik weet dat we kunnen voetballen’

Eimert Pruis • 20:23, 20-11-2021 / Laatste Update: 11:32, 07-01-2024

PSV boekte zaterdagavond een overtuigende zege op Vitesse (2-0). En dat terwijl de Eindhovenaren een handvol basisspelers moest missen. Het sterke spel van zijn ploeg kwam niet als een verrassing voor PSV-trainer Roger Schmidt, zo vertelde hij na afloop.

"We speelden een heel goede wedstrijd tegen een goede tegenstander en maakten twee topgoals", zei Schmidt bij ESPN. "Het verbaast me niet, want ik weet dat we kunnen voetballen. We hadden het 3e doelpunt kunnen maken, maar we houden na de 2-0 de nul en dan winnen we dus."

Ibrahim Sangaré tekende met een geweldige volley voor de openingstreffer en werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd. Ook Schmidt genoot. "Sangaré heeft zich heel goed ontwikkeld. Hij is heel rustig, met en zonder bal. Hij is een topspeler."

Götze geniet van PSV

Ook Mario Götze had een prima PSV gezien. "Ik denk dat we er klaar voor waren en we wilden ons laten zien", aldus de Duitse middenvelder met een glimlach op zijn gezicht. "Het waren 2 verschillende helften. We houden de nul na rust, maar hadden onze kansen moeten benutten. Guti en Mauro hadden nog niet veel gespeeld, maar het was heel goed dat ze zich nu lieten zien."

Götze genoot bij het terugzien van de 2e Eindhovense treffer, waarbij hij zelf voor de voorassist tekende. "De 2-0 was perfect. Eén keer raken van Vinicius en Bruma, perfect."

Vitesse-coach Letsch is sip

"De 1e helft was teleurstellend, de 2e was heel anders", vertelde Vitesse-trainer Thomas Letsch. "We konden geen druk krijgen op Mauro. Na rust was de intensiteit er wel van onze kant. Maar je moet 90 minuten goed spelen, anders red je het niet tegen PSV. Na rust kregen we wat kansen, maar we moeten eerlijk zijn. De 2-0-ruststand was meer dan verdiend voor PSV."

"De 1e helft was kansloos", vond Vitesse-verdediger Riechedly Bazoer. "We hadden veel moeite met hun lopende mensen. In de 2e helft pasten we wat aan en konden we hun linkerkant beter opvangen. We speelden daarna aardig, maar niet voldoende."