🎥 | Schmidt vond Ihattaren helemaal niet de beste PSV'er tegen Ajax

admin • 00:10, 11-02-2021 / Laatste Update: 23:57, 04-01-2024

PSV speelde niet bijster goed tegen Ajax, maar velen zagen in Mohamed Ihatteren toch een klein lichtpuntje. De middenvelder had weer iets van zijn 'oude' bravoure terug en wilde wél vooruit spelen. Toch vond Roger Schmidt hem niet de beste speler van zijn ploeg.

Dat liet de oefenmeester weten bij ESPN. De Duitsers vond het ook doodnormaal dat hij Ihattaren 10 minuten voor tijd, toen PSV eigenlijk alles of niets moest spelen, naar de kant haalde. Bijzonder wel.

Schmidts wedstrijdanalyse

"We waren niet goed in balbezit, toonden geen bravoure en scherpte om duels te winnen", zei Schmidt over de 1e helft. Ajax stond na 22 minuten al met 2-0 voor door 2 treffers van Sébastien Haller. Na 35 minuten vond de PSV-trainer dat zijn ploeg in de wedstrijd groeide. "Dan zie je dat er kansen komen. Maar we moeten er staan vanaf de eerste minuut.

Schmidt kon het verschil tussen de 1e en betere 2e helft niet goed verklaren. "Ik heb geen idee. Misschien lag het eraan omdat Ajax goed was, wij door hen werden verrast of dat onze voorbereiding op deze wedstrijd niet goed genoeg was. Het kan ook een mix zijn. Ik weet het niet zo goed."