Schokeffect! Duitsland wint plotseling onder interim Rudi Völler van Frankrijk

Eimert Pruis • 09:30, 13-09-2023 / Laatste Update: 09:53, 12-12-2023

Aan de hand van Rudi Völler weet Duitsland weer wat winnen is. De interim-bondscoach, die de taken van de ontslagen Hansi Flick even waarneemt, zag zijn ploeg met 2-1 winnen in een vriendschappelijke wedstrijd tegen vicewereldkampioen Frankrijk.

De Duitse voetbalbond ontsloeg Flick zondag na de 4-1-thuisnederlaag in een oefenduel met Japan. Het betekende dat het nationale elftal slechts 4 overwinningen had geboekt in de laatste 17 wedstrijden.

Bondsdirecteur Völler

Met Völler, die tegenwoordig directeur is bij de bond, ging het beduidend beter. Thomas Müller bezorgde Duitsland tegen Frankrijk al in de 4e minuut een 1-0-voorsprong met een schot van dichtbij. Na een prima steekbal van Kai Havertz verdubbelde Leroy Sané de voorsprong 3 minuten voor tijd. Antoine Griezmann deed 2 minuten later wat terug vanaf de stip, 2-1.