Schokkende audio-opnames van politieverhoor in rechtszaak Benjamin Mendy
i

ANP

Schokkende audio-opnames van politieverhoor in rechtszaak Benjamin Mendy

Joris Kaper • 16:45, 18-08-2022 / Laatste Update: 10:42, 12-12-2023

Vanaf de 1e dag van de rechtszaak van Benjamin Mendy zijn er al schokkende details naar buiten gekomen over de Manchester City-speler. Ook donderdag tijdens de 4e dag was het weer raak. Een vrouw die de voetballer heeft aangeklaagd voor 3 verkrachtingen, vertelde aan de politie haar verhaal.

City-verdediger Mendy staat voor de rechter vanwege 8 aanklachten van verkrachting, 1 van poging tot verkrachting en 1 van aanranding. Op opnames van verhoren van de politie die in de rechtbank te horen waren, deed 1 vrouw die zegt verkracht te zijn, haar verhaal over hoe Mendy tot zijn smerige daden kwam.

'Slaapkamerdeur ging open met vingerafdruk'

Nadat de vrouw Mendy was tegen gekomen in een bar, ging zij mee naar zijn huis, waar hij haar telefoon afpakte en die meenam naar zijn slaapkamer. "Hij had een kamer die openging met een vingerafdruk," aldus het slachtoffer. "De deur ging dicht toen ik naar binnenging en daarna kon ik er niet meer uit."

"Ik moest toen mijn kleren uitdoen en dan zou ik mijn telefoon terugkrijgen", aldus de vrouw. "Maar hij duwde me vervolgens op bed waar hij mij verkrachtte. Ik heb de hele tijd gezegd dat ik geen sex met hem wilde, maar hij luisterde niet." Dit zou allemaal gebeurd zijn in het afgelegen huis van de voetballer.

Voor de hele zaak is een maand of 3 uitgetrokken, dus er zal ongetwijfeld nog meer naar buiten komen in deze zaak, waarin ook nog een 2e man terecht staat.