Lionel Messi's schorsing in de prullenbak: al na week terug op PSG-veld
i

Getty Images

Lionel Messi's schorsing in de prullenbak: al na week terug op PSG-veld

Pim Huberts • 16:05, 08-05-2023 / Laatste Update: 21:36, 11-12-2023

Lionel Messi is weer gespot op het trainingsveld van Paris Saint-Germain, een week nadat hij intern werd geschorst. De Argentijnse vedette vertrok zonder toestemming van de club op een tripje naar Saudi-Arabië. Volgens Franse media moest hij 2 weken thuisblijven, maar dat bleek net iets te lang.

Zonder de 35-jarige Argentijn won PSG zondag in de Franse competitie met 3-1 bij Troyes. Mogelijk mag hij zaterdag tegen Ajaccio al weer meedoen.

Messi moest zich melden

Messi ontbrak vorige week maandag op de training in Parijs. De spelers van PSG zouden eigenlijk een vrije dag hebben, maar na de nederlaag tegen Lorient (1-3) moesten ze zich toch melden van trainer Christophe Galtier. Messi had al een reisje op de planning staan waar hij, naar eigen zeggen, niet meer onderuit kon komen.

Excuses

Messi bood vrijdag in een videoboodschap publiekelijk zijn excuses aan. "Ik dacht echt dat we vrij hadden gekregen van de trainer, maar dat bleek niet zo te zijn. Toen ik dat in de gaten kreeg, kon ik de reis niet meer afzeggen omdat ik dat al eerder had gedaan. Ik bied daarvoor mijn verontschuldigingen aan bij de club en de spelers."