Deze 4 spelers zijn er bij een gele kaart in Montenegro niet bij tegen Noorwegen
i

Pro Shots

Deze 4 spelers zijn er bij een gele kaart in Montenegro niet bij tegen Noorwegen

Bart van der Wijst • 13:51, 13-11-2021 / Laatste Update: 22:02, 07-01-2024

Voor het Nederlands elftal staat er zaterdagavond een belangrijke wedstrijd op programma. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal moet op bezoek bij Montenegro. Van Gaal beschikt over een fitte selectie en lijkt voor de volgende opstelling te kiezen. Een paar spelers zullen op hun tellen moeten passen, zij missen bij een gele kaart de wedstrijd tegen Noorwegen.

De wedstrijd van dinsdag wordt in een lege Kuip gespeeld door de nieuwe coronamaatregelen en dan wil Van Gaal zijn sterkhouders zeker niet missen. Tegen Noorwegen kan Oranje een WK-ticket veiligstellen, als dat zaterdagavond al niet gebeurd.

Deze spelers staan op scherp

Aanvoerder Virgil van Dijk, Davy Klaassen, Donyell Malen en Ryan Gravenberch zijn er bij een gele kaart in Montenegro niet bij tegen Noorwegen. Ook Steven Berghuis staat op scherp, maar hij ontbreekt vanwege een blessure.

Klaassen werd vrijdag nog gevraagd naar de situatie tijdens de persconferentie. "Je kunt je tijdens het spel niet inhouden, maar op sommige momenten gaat het door je hoofd. Zeker als de stand het toelaat. Dan ga je niet zomaar iemand vasthouden als het gevaarlijk dreigt te worden, terwijl je dat normaal wel zou doen", reageerde hij.