🎥 | Schotland stap dichter bij WK: ticket voor play-offs binnen na zege op Moldavië

Sjors Tanis • 21:46, 12-11-2021 / Laatste Update: 11:38, 07-01-2024

Schotland heeft zich geplaatst voor de play-offs voor deelname aan het wereldkampioenschap voetbal van volgend jaar in Qatar. Het elftal van bondscoach Steve Clarke versloeg Moldavië (0-2) en verzekerde zich daarmee van de 2e plaats in poule F.

Denemarken had zich als groepswinnaar al geplaatst voor het WK.

Scoreverloop

Nathan Patterson bracht Schotland in de 38ste minuut op voorsprong. De middenvelder schoot de bal na een korte combinatie met John McGinn met zijn linkerbeen in de verre hoek. Halverwege de 2e helft verdubbelde aanvaller Ché Adams de voorsprong voor de Schotten, door van dichtbij raak te schieten. Moldavië leek het in de slotfase nog even spannend te maken. Een toegekende strafschop werd echter gestopt door de Schotse doelman Craig Gordon.