Schreuder sprak niet met Pasveer na komst Rulli: 'Heb nog niets van hem gehoord'
i

Pro Shots

Schreuder sprak niet met Pasveer na komst Rulli: 'Heb nog niets van hem gehoord'

Jeroen Rooseboom • 13:07, 09-01-2023 / Laatste Update: 07:50, 12-12-2023

Remko Pasveer heeft nog niet gehoord van Ajax-coach Alfred Schreuder of hij de eerste doelman van de Amsterdammers blijft. Ajax pikte onlangs kersvers wereldkampioen Géronimo Rulli voor 8 miljoen euro op bij Villarreal, maar Pasveer heeft naar eigen zeggen nog geen idee wat dat voor hem betekent.

Of Pasveer in Nijmegen voorlopig zijn laatste wedstrijd voor Ajax had gekeept? "Dat weet ik niet", zei Pasveer bij ESPN. "Ik heb niets gehoord van de trainer dus we gaan het zien. Ik doe mijn uiterste best en ik ben niet iemand die opgeeft, dus we gaan gewoon vol door", aldus de Ajax-doelman, die al wel met Rulli trainde. "Hij is een goede gozer, daar is niets mis mee."

Lees ook: Schreuder teleurgesteld in aankoop: ‘Hij moet meer brengen, dat weet hij zelf ook’

'Anders haal je hem niet'

Schreuder gaf op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen NEC (1-1) aan dat hij Rulli als nieuwe eerste doelman van Ajax ziet. "Anders haal je hem niet", zei Schreuder, die ook aangaf niet met Pasveer te hebben gesproken over de keeperskwestie onder de Amsterdamse lat. "Dat hoeft ook niet. We hebben het in een selectie nooit over 11 spelers, maar altijd over een hele groep", aldus Schreuder.

Of het Pasveer tegenvalt dat hij nog niets van Schreuder hoorde? "Dat weet ik niet. Dat is aan de trainer, die moet daarin duidelijkheid verschaffen en vooralsnog heb ik niets gehoord dus ik ga gewoon door met waar ik het hele seizoen al mee bezig ben en dat is vol voor het kampioenschap gaan. Het zal moeten blijken."

"Ik doe mijn best en wat het beste voor Ajax is, dat moeten we doen. Het is goed dat de club naar de toekomst kijkt en dat moeten ze ook doen en verder is het afwachten, denk ik. Je leeft voor de mooie momenten, dat bereik je door hard te werken en dan is het verder aan de trainer wat hij gaat doen."

Lees ook: Tadic laakt laks en nalatig Ajax: ‘De concurrentie? Moeten naar onszelf kijken’