Schreuder zeer blij met loting groepsfase Champions League: 'Liverpool geweldig, Rangers geweldig, Napoli prachtig'
i

Pro Shots

Schreuder zeer blij met loting groepsfase Champions League: 'Liverpool geweldig, Rangers geweldig, Napoli prachtig'

Jeroen Rooseboom • 23:11, 25-08-2022 / Laatste Update: 04:09, 12-12-2023

Bij Ajax zijn ze zeer in hun nopjes met de loting voor de groepsfase van de Champions League. Het is een "geweldige" groep, aldus trainer Alfred Schreuder op een persmoment in Amsterdam.

De Amsterdammers treffen het Engelse Liverpool, het Italiaanse Napoli en het Schotse Rangers FC. "Prachtige affiches", vindt Schreuder. "Liverpool geweldig, Rangers FC geweldig, Napoli ook prachtig. We kijken bij Ajax uit naar uitdagingen. Dit is voor ons een moeilijke poule, maar voor de andere clubs ook." Hij ziet Liverpool als de grote favoriet in deze poule.

'We gaan kijken hoe we er volgende week voor staan'

Schreuder vindt niet dat hij uit moet spreken dat Ajax de groepsfase moet overleven. "Nee hoor, dat willen we graag, maar we gaan eerst kijken hoe we er na volgende week voor staan." Daarbij doelt hij vooral op de transfersoap rondom Antony.

Maar de trainer denkt ook aan de supporters van de Amsterdamse club. Hij is blij dat zij alsnog naar Anfield mogen afreizen, nadat de CL-wedstrijden in 2020 zonder publiek gespeeld moesten worden. "Qua sfeer is het misschien wel de mooiste loting. Maar iedereen heeft het over de uitwedstrijden, onze thuiswedstrijden zijn ook geweldig."