Schrijver Hugo Camps is overleden, die met Johan Derksen aan de basis stond van VI-programma's

Marcel Roes • 19:22, 29-10-2022 / Laatste Update: 12:24, 08-01-2024

De bekende Belgische columnist en journalist Hugo Camps is op 79-jarige leeftijd overleden. Tot aan zijn dood schreef hij stukjes voor de krant Het Laatste Nieuws.

Camps werd ook vaak uitgenodigd door tv-programma's. Zo zat hij tussen 1999 en 2001 aan tafel bij Sport aan Tafel, met Johan Derksen en René van der Gijp. Dat programma kun je dus zien als voorloper van Vandaag Inside (en de voorgangers daarvan). In de begintijd van Voetbal Insite kwam hij ook regelmatig langs.

WOII

Camps werd geboren midden in de Tweede Wereldoorlog, op 12 mei 1943 in Molenstede, niet ver van Diest. Pas toen hij later in de journalistiek begon ging voor hem de wereld open. Hij ging schrijven over conflictsituaties in onder andere Vietnam en Chili voor Het Belang van Limburg, waar hij in 1976 hoofdredacteur werd.

Hij zou de baan 10 jaar lang uitoefenen, tot hij aan de kant werd geschoven. Toen pas begon zijn 2e en belangrijkste carrière, die van interviewer en columnist. Voor weekblad Elsevier interviewde hij tal van beroemde voetballers, wielrenners en andere prominenten, wat hij begin deze eeuw ook nog vaak voor De Morgen zou doen.