Scoort AZ ook tegen Sparta 7 keer? Wie weet pak jij zo 5.000 euro!
i

Pro Shots

Scoort AZ ook tegen Sparta 7 keer? Wie weet pak jij zo 5.000 euro!

Bart van der Wijst • 12:38, 12-08-2022 / Laatste Update: 08:55, 12-12-2023

AZ gaat met een uitstekend gevoel het weekeinde in. De ploeg won met 7-0 van Dundee United en stapt dus met vertrouwen in de bus richting Rotterdam. Daar wacht een uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Een paar uur eerder speelt Ajax een thuis tegen FC Groningen. Lukt het de Amsterdammers ook om een monsterscore neer te zetten? Bij Score4 kan jij dit allemaal voorspellen en maak je kans op een dikke prijzenpot van liefst 5.000 euro. Wat moet je doen? De uitslag van de bovenstaande wedstrijden, en die van PSV en Feyenoord, goed raden. Succes!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Sportnieuws.nl zou Sportnieuws.nl niet zijn als we niet wat tips & tricks met je zouden delen. Hieronder vind je alles over Ajax - FC Groningen en Sparta - AZ. Denk jij precies te weten wat de uitslag wordt van die wedstrijden? Vul dan onderaan in de widget je voorspellingen in.

Lees ook: Springen wij allemaal weer voor Luuk de Jong dit weekend en bezorgt hij jou 5.000 euro?

Ajax - FC Groningen

Ajax begon met een benauwde 3-2-zege aan het nieuwe seizoen tegen Fortuna Sittard, terwijl FC Groningen niet verder kwam dan een 2-2-gelijkspel tegen promovendus FC Volendam. De Amsterdammers lijken nog wat zoekende, misschien dat een overwinning op de Groningers ze een stukje de goede richting in helpt.

Waar Ajax het in het Hoge Noorden vrijwel altijd lastig heeft tegen FC Groningen is dat thuis een heel ander verhaal. De laatste nederlaag dateert alweer uit het seizoen 1993/94. Toen won FC Groningen met 0-2. Van de laatste 26 edities won Ajax er 24, de overige 2 eindigde gelijk. Het doelsaldo: 68-20.

Sparta - AZ

AZ startte het nieuwe seizoen met een driepunter in eigen huis tegen Go Ahead Eagles: 2-0. Ook Sparta hield de nul, maar zij wisten op bezoek bij Heerenveen (0-0) niet te scoren. De Spartanen moeten vooral opletten op de Griekse spits Vangelis Pavlidis. Hij scoorde tegen Go Ahead en deed dat tegen Dundee United zelfs 2 keer. In die wedstrijd gaf hij ook nog eens een assist.

Heel reëel is het overigens niet om te gokken op een nieuwe zevenklapper van AZ, al gebeurde het wel eens in een ver verleden. Op zondag 21 september 1980 werd het 3-7 in het voordeel van de Alkmaarders in Stadion Spangen. De Oostenrijker Kurt Welzl scoorde maar liefst 4 keer! AZ won overigens al even niet meer op Het Kasteel, de laatste keer was in 2017 (0-2).