🎥 | Scorende Dumfries helpt Inter aan zege tegen Viktoria Plzen

Joris Kaper • 22:36, 13-09-2022 / Laatste Update: 19:57, 08-01-2024

Inter heeft de eerste punten te pakken in dit Champions League-seizoen! De Italianen wonnen met 2-0 de uitwedstrijd bij Viktoria Plzen, mede dankzij een goal van Denzel Dumfries.

Bij Inter stond dinsdag slechts 1 Nederlander in de basis, namelijk Denzel Dumfries. Stefan de Vrij moest het doen met een plek op de bank. Inter zette de thuisploeg direct onder druk en na 20 minuten was het Edin Džeko die de score opende voor de uitploeg; de assist kwam van Joaquin Correa.

Check hier de goal van Džeko:

Plzen loerde op de counter, maar kwam er maar mondjesmaat uit tegen Inter in het eerste half uur. Daarna kroop de Tsjechische ploeg meer uit zijn schulp en moest Inter op zijn beurt loeren op de counter, waardoor Džeko in de blessuretijd van de 1e helft nog een goede kans op de 2-0 kreeg. Toch gingen de ploegen met 0-1 rusten.

2e helft

De wedstrijd leek na een dik uur spelen beslist toen Pavel Bucha namens Viktoria Plzen een rode kaart kreeg wegens een harde tackle. De Plezen-speler kreeg eerst geel, maar door ingrijpen van de VAR werd dit omgezet naar rood.

Oranje-international Denzel Dumfries besliste 10 minuten later de wedstrijd definitief door de 2-0 binnen te schieten.

Kijk hier hoe Dumfries de 2-0 maakt:

Na de 2-0 verscheen Plzen zelfs nog een paar keer voor de goal van Inter-goalie Andre Onana, maar tot een treffer leidde dat niet. Ook Inter scoorde niet meer en dus pakt Inter een vrij simpele zege op de thuisploeg. Daarmee zijn de 1e punten van dit Champions League-seizoen binnen voor de Italianen. Plzen is na 2 wedstrijden nog puntloos.