Scott McTominay redt hachje van Erik ten Hag: 2 goals tegen Chelsea
i

Getty Images

Scott McTominay redt hachje van Erik ten Hag: 2 goals tegen Chelsea

Brian Vesseur • 00:15, 07-12-2023

Manchester United heeft woensdagavond met 2-1 gewonnen van Chelsea. Scott McTominay blonk uit op Old Trafford met 2 doelpunten. Daardoor klimt Manchester United naar de zesde plek in de Premier League.

Bruno Fernandes mocht in de negende minuut al aanleggen voor een penalty, maar hij miste het buitenkansje. 10 minuten later zorgde McTominay alsnog voor de 1-0 namens Manchester United. De club van Erik ten Hag leek lang met een minimale voorsprong de rust in te kunnen gaan, maar op slag van rust zorgde Cole Palmer nog voor de gelijkmaker. De doelpunten vind je onderaan dit artikel.

Het was vervolgens wachten tot de 70e minuut op Old Trafford, maar wéér was het McTominay die het hachje van Ten Hag redde: 2-1.

Nederlanders

Beide clubs hadden een Nederlander op de bank zitten: Donny van de Beek bij de thuisploeg, Ian Maatsen bij de bezoekers. Maatsen leek 20 minuten voor tijd in het veld te komen, maar na de goal van McTominay mocht de linksback weer gaan zitten.

Stand

United staat nu op 27 punten (na 15 wedstrijden) en bezet daarmee de zesde plaats, Chelsea staat op de tiende plek met 19 punten.

1-0 van Scott McTominay:

1-1 van Cole Palmer:

De 2-1 van Scott McTominay: