Sébastien Haller is op de weg terug: 'Zit op hetzelfde niveau als paar maanden terug'
i

Getty Images

Sébastien Haller is op de weg terug: 'Zit op hetzelfde niveau als paar maanden terug'

Marcel Roes • 14:01, 30-08-2022 / Laatste Update: 00:31, 12-12-2023

Sébastien Haller (28) heeft een update gegeven over zijn fysieke en mentale status. Bij de international van Ivoorkust werd, kort nadat Ajax hem verkocht aan Borussia Dortmund, een tumor ontdekt. Haller onderging chemotherapie, maar inmiddels wordt hij weer steeds fitter.

"Binnen 24 uur kreeg ik heel veel onderzoeken", zegt hij tegen ESPN. "Voordat ik geopereerd werd moesten ze zeker weten wat het was. Ik heb geluk gehad dat ik zo snel onderzocht kon worden. Nu weet ik wat er is."

De behandelingen hakken er in: "Je ligt vijf dagen lang 24 uur per dag aan het infuus. Je kunt niet bewegen en je ligt alleen maar op bed. Je verliest veel spierkracht en fitheid."

Moeders zijn moeders

Ook praat hij over het moment dat hij de diagnose kreeg te horen. "Het is schrikken als je het hoort en het is zwaar om aan je naasten te vertellen. Mijn vrouw was in shock, maar ze weet er goed mee om te gaan. Voor m'n moeder was het anders. Moeders zijn moeders."

'Voel me goed'

Inmiddels is hij weer bezig met zijn kracht en fitheid opbouwen. "Vanaf de eerste dag dat ik thuiskwam, ben ik gaan trainen en nu zit ik op hetzelfde niveau als een paar maanden terug. Dat is een goed teken. Ik wil dan ook iedereen bedanken en zeggen dat ik me goed voel. Ik wil ook graag meegeven dat mensen zich vroeg moeten laten checken."