Sergio Agüero (33) zet door hartproblemen een punt achter zijn indrukwekkende loopbaan
i

Pro Shots

Sergio Agüero (33) zet door hartproblemen een punt achter zijn indrukwekkende loopbaan

Eimert Pruis • 18:24, 20-11-2021 / Laatste Update: 05:48, 12-12-2023

Sergio Agüero heeft gedwongen afscheid moeten nemen van zijn actieve voetballoopbaan. Bij de spits van FC Barcelona zijn hartstoornissen aan het licht gekomen en voetballen is daarbij risicovol. De Argentijn (33) heeft daarom besloten direct te stoppen.

Dat melden verschillende Spaanse media zaterdag.

Agüero begon zijn loopbaan bij het Argentijnse Independiente. Na een volledig seizoen in 2005-2006 (18 goals in 36 duels) zag Atlético Madrid het wel zitten in Kun, zoals zijn voetbalnaam luidt. In Spanje ging Agüero verder met scoren. Na 74 doelpunten in 175 wedstrijden trok hij naar Manchester City en daar werd hij de grote man.

Een historisch doelpunt voor City

Niet alleen door clubtopscorer te worden maar ook door dat ene doelpunt in de blessuretijd waar hij City naar de titel schoot. Ver in extra tijd maakte hij de 3-2 tegen QPR en bezorgde hij zo City na 58 jaar weer de landstitel. Check de video van het doelpunt nog eens hieronder.

Na 184 competitiedoelpunten en 5 Premier League-titels vertrok Agüero deze zomer naar Barcelona. Hij wilde daar lekker samen gaan spelen met zijn grote maat Lionel Messi. Die samenwerking kwam echter nooit. Messi ging naar Paris Saint-Germain en Agüero raakte ook nog eens geblesseerd. Uiteindelijk was zijn enige volledige wedstrijd voor Barcelona de met 1-0 verloren wedstrijd bij Rayo Vallecano.

1 volledige wedstrijd voor Barça van Koeman

Dat duel kostte ook coach Ronald Koeman de kop. De competitiewedstrijd daarop stond Aguëro weer in de basis. Na een half uur speelde voelde hij iets dat niet goed was. Uit voorzorg ging hij naar de kant. In het ziekenhuis bleek al snel dat het ernstig was. Agüero hoopte toch tegen beter weten in op een rentree. Uiteindelijk is dat niet mogelijk zonder het lichaam in gevaar te brengen.