Zo ziet volgens jullie de selectie van een volledig fit Oranje eruit (zonder blessures)
i

Getty Images

Zo ziet volgens jullie de selectie van een volledig fit Oranje eruit (zonder blessures)

Pim Huberts • 19:09, 19-10-2023 / Laatste Update: 18:12, 07-01-2024

Nederland speelt op 18 en 21 november de laatste interlands in de EK-kwalificatiereeks. Een moment waar je graag met je sterkste selectie begint. Oranje heeft aardig wat blessures onder de leden, dus wij vroegen jullie wat de beste selectie is voor Oranje; als iedereen fit is dus.

Meer dan 1000 voetbalexperts (onze lezers) stemden op de poll, dus een betere Oranjeselectie dan deze is simpelweg niet mogelijk. In vergelijking met de interlands tegen Frankrijk en Griekenland, wordt er al direct flink geschoven bij de keepers.

Doelmannen

Zo moeten Justin Bijlow en Mark Flekken terugkomen in het team van bondscoach Ronald Koeman. Nick Olij en Andries Noppert zien onze lezers liever niet terug bij een volledig fit Nederlands elftal.

Blessures

Bij de veldspelers zijn er ook al een aantal verschillen. Frenkie de Jong, Cody Gakpo, Matthijs de Ligt, Teun Koopmeiners, Steven Berghuis en Jurriën Timber hebben allemaal last van blessures, maar behoren eigenlijk tot Oranje.

Uit selectie

Wie zien de Sportnieuws-lezers dan liever niet terug? Buiten de eerder genoemde Olij en Noppert maken Daley Blind, Stefan de Vrij, Ian Maatsen, Marten de Roon, Calvin Stengs, Wout Weghorst, Brian Brobbey, Steven Bergwijn het liefst plaats.

Selectie Oranje zonder blessures

Bart Verbruggen

Justin Bijlow

Mark Flekken

Frenkie de Jong

Nathan Aké

Denzel Dumfries

Virgil van Dijk

Cody Gakpo

Tijjani Reijnders

Xavi Simons

Quilindschy Hartman

Matthijs de Ligt

Memphis Depay

Noa Lang

Donyell Malen

Jeremie Frimpong

Mats Wieffer

Micky van de Ven

Teun Koopmeiners

Jurriën Timber

Lutsharel Geertruida

Joey Veerman

Steven Berghuis