🎥 | Senegal ten koste van Burkina Faso naar finale Afrika Cup

Sjors Tanis • 22:56, 02-02-2022 / Laatste Update: 02:48, 12-12-2023

Senegal staat in de finale van de Afrika Cup. Sadio Mané en co sloegen in de slotfase toe tegen Burkina Faso: 3-1.

In de finale wacht gastland Kameroen of Egypte. Die halve finale is donderdag (aftrap 20.00 uur).

Assists van toppers

In de 1e helft dacht Senegal 2 keer een penalty te krijgen, maar steeds besloot de scheidsrechter anders na ingrijpen van de VAR. Na rust duurde het lang voor de openingstreffer viel. In de 70e minuut probeerde Napoli-verdediger Kalidou Koulibaly het met een omhaal, maar zijn poging belandde bij collega-verdediger Abdou Diallo. De speler van PSG werkte de bal binnen: 1-0.

6 minuten later liet Liverpool-ster Mané zijn klasse zien. De aanvaller stelde na een fraaie actie PSG-middenvelder Idrissa Gueye in staat de 2e goal te maken. In de 83e minuut deed Ibrahim Blati Touré met zijn knie nog wat terug (2-1), maar verder kwam Burkina Faso niet. Sterker: na een uitbraak met Mané als eindstation werd het nog 3-1. Senegal speelt zondag de finale.