Sepp Blatter kan weer praten: voormalig FIFA-baas ontkent alles
i

ANP

Sepp Blatter kan weer praten: voormalig FIFA-baas ontkent alles

Marcel Roes • 15:23, 09-06-2022 / Laatste Update: 22:43, 08-01-2024

Woensdag was de voormalige FIFA-baas Sepp Blatter (86) niet in staat om in de Zwitserse rechtbank zijn verhaal te doen over een dubieuze betaling aan voormalig UEFA-bestuurder Michel Platini. Donderdag deed hij wel weer z'n mond open. Niet om te bekennen, maar te ontkennen.

Blatter zei dat de verdachte betaling van omgerekend 1,8 miljoen euro een verlate loonbetaling is. De Zwitser vindt het 'onbegrijpelijk' dat hij zich hiervoor moet verantwoorden bij de rechtbank. Waarna hij klaagde dat hij door media al is veroordeeld en door de wereld is verstoten.

Werk

Volgens Blatter had Platini recht op dat bedrag vanwege verschillende werkzaamheden die hij zou hebben verricht. Zwitserse aanklagers trekken dat echter in twijfel. FIFA schorste Blatter in 2015 vanwege de betalinng. Platini trad in 2016 af als voorzitter van UEFA.

Fraude

Blatter en Platini riskeren tot 5 jaar cel voor fraude, oneerlijk bestuur, misbruik van vertrouwen en valsheid in geschrifte. Het proces loopt tot 22 juni. Omstreeks 8 juli wordt een uitspraak verwacht.