Sergio Aguero komt met groot nieuws: spits krijgt kans om uit voetbalpensioen te komen
Lewis Hamilton en Sergio Aguero © ProShots

Sergio Aguero komt met groot nieuws: spits krijgt kans om uit voetbalpensioen te komen

14:20, 23-02-2024 / Laatste Update: 14:22, 23-02-2024

Sergio Aguero moest in de winter van 2021 noodgedwongen stoppen met voetballen, maar de Argentijn kan op die beslissing terugkomen. In een stream op Twitch vertelt de cardioloog van de aanvaller dat hij wellicht weer op het veld terug kan keren.

De Argentijnse spits moest in december stoppen met voetballen, vanwege hartritmeproblemen. Tijdens één van zijn laatste wedstrijden moest hij naar de kant, omdat hij moeite had met ademen. Aguero kreeg later ook nog hartritmestoornissen tijdens een stream op Twitch. De Argentijn wilde niet stoppen met voetballen, maar uiteindelijk werd hij gedwongen door zijn cardioloog.

Uit pensioen

Aguero zou nu dus weer uit zijn pensioen kunnen komen, als het aan zijn cardioloog ligt. "Je moet in een fysieke staat zijn om een aantal minuten voluit te kunnen gaan. Op korte termijn denk ik dat dit zou kunnen, dus ik zou zeggen maak je klaar en zorg dat je fit bent." Aguero genoot in de stream zichtbaar van de uitspraken van zijn cardioloog en hij hoopt dan ook snel weer aan de slag te kunnen.

Volgende club

Dan is de vraag bij welke club Aguero terug zal keren. Toen de Argentijn met pensioen ging stond hij bij FC Barcelona onder contract, maar een terugkeer naar de Catalanen lijkt zeer onwaarschijnlijk. Een terugkeer naar Argentinië of een stap naar de Verenigde Staten valt waarschijnlijk meer binnen de mogelijkheden. Aguero zijn oude club Independiente wil hem graag weer inlijven, maar een stap naar Inter Miami ligt ook op de loer.