Sergio Agüero wil nog niks weten van einde carrière door hartproblemen: 'Altijd positief'
i

Getty

Sergio Agüero wil nog niks weten van einde carrière door hartproblemen: 'Altijd positief'

Sjors Tanis • 17:02, 12-11-2021 / Laatste Update: 05:04, 12-12-2023

Sergio Agüero heeft in een bericht op Twitter ontkracht dat hij vanwege hartproblemen nooit meer kan voetballen. De Argentijnse aanvaller van FC Barcelona zegt 'altijd positief' te zijn.

"Naar aanleiding van de geruchten die rondgaan, kan ik zeggen dat ik de aanwijzingen van de clubartsen opvolg. Ik doe tests en behandelingen en zie dan over 90 dagen hoe het herstel is verlopen."

Hoe erg zijn de hartproblemen?

Volgens een Catalaans radiostation zijn de hartproblemen van Agüero erger dan gedacht. Catalunya Ràdio meldde vrijdag dat de 33-jarige Argentijn van zijn artsen te horen heeft gekregen dat hij mogelijk zijn carrière moet beëindigen.

De spits Agüero kreeg eind vorige maand in het duel met Alavés te maken met pijn op de borst en ademhalingsproblemen. Hij werd kort voor rust gewisseld en in een ziekenhuis opgenomen voor een hartonderzoek. FC Barcelona meldde daarna dat de Argentijn een behandeltraject in zou gaan. Aan de hand van het verloop van dat proces moet duidelijk worden wanneer Agüero weer kan voetballen.

De Argentijn kwam afgelopen zomer transfervrij over van Manchester City. Vanwege een kuitblessure kon hij pas afgelopen maand debuteren in de ploeg van de inmiddels ontslagen hoofdtrainer Ronald Koeman, die is opgevolgd door Xavi.