🎥 | Geslipt: Sussende Serie A-scheids glijdt ruziënde Medel en Anderson onderuit

Trevor Wagener • 00:10, 12-03-2023 / Laatste Update: 07:20, 12-12-2023

Oeps foutje, bedankt! Voetbalscheidsrechter Fabio Maresca beging zaterdagavond letterlijk een pijnlijke uitglijder bij het Serie A-treffen tussen Bologna en Lazio (0-0). Bij een opstootje in de slotfase ging de scheidsrechter van dienst, die een puike partij leidde, onderuit toen hij een schermutseling wilde sussen.

De arbiter snelde naar Bologna-invaller Gary Medel, die de Nederlander Jerdy Schouten verving, en Lazio middenvelder Felipe Anderson. De 2 kregen het vlak voor het einde van de wedstrijd in een letterlijke duwpartij aan de stok om de bal. Toen Maresca de boel wilde sussen, gleed hij onderuit en plots op z'n achterste.

Scheids glijdt uit

De boosdoeners in kwestie konden er wel om grinniken en kwamen er beiden onbestraft vanaf. Boef van beroep-Medel sprak de 6 jaar oudere Maresca nog wél even toe. Kort voor Medels entree ('62) kwam Joshua Zirkzee het veld in voor Georgios Kyriakopoulos.

Lazio is volgende week donderdag de tegenstander van AZ in de return in de 8e finale om de Europa Conference League. De Italianen zullen in Alkmaar een 1-2-thuisnederlaag goed moeten maken. In de vaderlandse competitie bezet de ploeg van coach Maurizio Sarri de 3e plaats. Bologna is 7e.

Serie A

Eerder op zaterdag won Udinese (9e) bij Empoli (14e) met 0-1 en was koploper Napoli - met Khvicha Kvaratskhelia in topvorm - te sterk voor Atalanta (2-0).