🎥 | In ballen geschopte Caputo, rood voor Rui: Napoli wint en vermaakt weer

Trevor Wagener • 20:59, 25-02-2023 / Laatste Update: 00:19, 12-12-2023

Serie A-koploper Napoli kan de Scudetto langzamerhand al ruiken: zaterdagavond werd met 0-2 gewonnen bij Empoli, waardoor de ploeg liefst 65 punten heeft uit 24 wedstrijden.

Na een eigen goal van Ardian Ismajli en een nieuwe treffer van Victor Osimhen kwam de uitploeg niet meer in de problemen. Wel verloor het linksback Mário Rui: hij haalde in het Serie A-duel het einde niet. De 31-jarige Portugees kreeg na ruim een uur spelen na een VAR-moment de rode kaart nadat hij Francesco Caputo voor z'n kloten had geschopt.

Notenkraker bij Napoli

De 35-jarige spits van Sampdoria, die dit seizoen op huurbasis voor de middenmoter uitkomt, kon Rui bij een duel om de bal niet meer ontwijken en botste frontaal op de vleugelverdediger. Rui was - vanwege Caputo's knie- en ellebogenwerk - daar niet van gediend en trapte de aanvaller in de edele delen.

Scheidsrechter Giovanni Ayroldi ontging het voorval, maar op advies van zijn videoteam stuurde de ref Rui weg. Die laatste kreeg op zijn weg naar de kleedkamer nog woorden met Caputo.

Zien om te geloven 🎥: Bewussie? Japanner gaat viral met deze schitterende eigen goal

Hoe vaak werd Napoli landskampioen?

Napoli werd 2 keer landskampioen van Italië. Dat was in 1987 en 1990, in de 'gouden jaren' met onder meer de Argentijnse legende Diego Maradona.