🎥 | WTF? 'Supporters' van Fiorentina slaan Inter-fan van het thuisvak

Trevor Wagener • 13:53, 24-10-2022 / Laatste Update: 19:17, 07-01-2024

Een supporter van voetbalclub Internazionale is zondagavond bij het uitduel met Fiorentina (3-4 winst) keihard aangepakt door meerdere fans van de thuisploeg. Op videobeelden is te zien hoe de Inter-fan, die op het thuisvak zat, door meerdere mannen letterlijk van het vak wordt geslagen.

Het voorval vond plaats in de Torre di Maratona-sector van Stadio Artemio Franchi. Op beelden is te zien hoe een Inter-fan, gekleed in een tenuetje van Federico Di Marco, klappen krijgt van meerdere Fiorentina-supporters. Ook is op de video te horen dat omstanders zeggen dat de mannen 'de Inter-fan naar beneden moeten gooien'.

Fiorentina heeft inmiddels excuses gemaakt voor het wangedrag van haar eigen fan. 1 man, een supporter van 56 jaar oud, is al geïdentificeerd. De Italiaanse politie doet verder onderzoek naar het incident.

Knotsgek

'La Viola' kwam het voorbije weekend terug van een 0-2-achterstand. Nicolò Barella en Lautaro Martínez zetten Inter al na een kwartier op rozen, gerust werd er bij een 1-2 stand dankzij een rake strafschop van Arthur Cabral. Na de pauze zorgde Jonathan Ikoné voor 2-2, waarna een rake pingel van Martínez een nieuwe Milanese voorsprong opleverde. Nadat Luka Jovic Fiorentina in de extra tijd alsnog naar een punt leek te schieten, zorgde Henrikh Mikhtaryan voor het slotakkoord.