🎥 | Internazionale komt achterstand te boven en verslaat armzalig Cremonese

Trevor Wagener • 20:53, 28-01-2023 / Laatste Update: 00:15, 08-01-2024

Serie A-hekkensluiter Cremonese is er zaterdagavond wederom niet in geslaagd de 1e overwinning van het huidige voetbalseizoen te boeken. Internazionale-spits Lautaro Martínez gooide met 2 treffers roet in het eten.

De aanwezigen in Stadio Giovanni Zini sprongen na iets meer dan 10 minuten uit hun stoel toen David Okereke na goed werk van Soualiho Meite op prachtige wijze de 1-0 aantekende (zie onder). Lang duurde de vreugde in Cremona niet: 10 minuten na de openingsgoal maakte Martínez gelijk.

Daarna maakte Inter volop werk van een 2e goal, maar onder meer Martínez stuitte meerdere keren op Cremonese-keeper Marco Carnesecchi. Nadat ook Federico Dimarco uitblinker Carnesecchi op zijn weg vond, waren Marco Benassi en Daniel Ciofani namens de thuisploeg eindelijk weer eens voor het doel van André Onana, zij het ongevaarlijk.

Magische Martínez

Nadat Martínez Inter alsnog op de verdiende voorsprong schoot, slaagde onder meer invaller Cyriel Dessers er niet in om Onana te verschalken. Denzel Dumfries, die namens de bezoekers heel de wedstrijd meedeed, zag zijn kans in de extra tijd gekeerd worden door Carnesecchi. Gescoord werd er niet meer en dus stapten I Nerazzurri, waar Stefan de Vrij op de bank bleef, als winnaars van het veld.

Comeback Torino

Eerder op zaterdag maakte Torino een zekere nederlaag bij mede-middenmoter Empoli ongedaan. Na een vroege 1-0 van Sebastiano Luperto maakte voormalig Ajacied Razvan Marin diep in de 2e helft de 2-0. Na late treffers van Samuele Ricci (assist van de begeerde Perr Schuurs) en invaller Antonio Sanabria (op aangeven van mede-invaller Aleksey Miranchuk) werd een punt alsnog veiliggesteld.