Serie A: Inter dankt Denzel Dumfries, AS Roma en Fiorentina spelen gelijk
i

Getty Images

Serie A: Inter dankt Denzel Dumfries, AS Roma en Fiorentina spelen gelijk

Eimert Pruis • 21:29, 22-12-2021 / Laatste Update: 09:51, 08-01-2024

Internazionale heeft de leidende positie in de Serie A nog wat verstevigd. Dankzij Denzel Dumfries won de regerend kampioen met 1-0 van Torino. AS Roma en Fiorentina moesten genoegen nemen met een punt. Roma slikte een 1-1, thuis tegen Sampdoria. Fiorentina voorkwam een 1-0-nederlaag bij Hellas Verona.

Inter had het lastig met Torino en kon het net maar niet vinden. Gelukkig was daar Denzel Dynamite. De aanvallende rechtsback kreeg de bal in de zestien en haalde geplaatst uit: 1-0. Dumfries was uitzinnig van vreugde, op z'n Dumfries dus.

Vervolgens kregen Lautaro Martínez, Hakan Çalhanoglu en Edin Dzeko nog dotten van kansen, maar goals leverden die niet op. Toch zal Inter blij zijn na weer een overwinning. Met 46 punten uit 19 wedstrijden liep het weer wat uit op concurrent Atalanta. De nummer 2 Napoli en 3 AC Milan komen woensdagavond nog in actie, dus wie weet wordt het een nog plezierigere avond voor de Interisti.

De Vrij feliciteert Dumfries

Mourinho en Karsdorp brullen het te vroeg uit

AS Roma gaf een late voorsprong weg. In Stadio Olimpico was Sampdoria de tegenstander. Rick Karsdorp had zoals gewoonlijk een basisplaats. Ondanks heel veel kansen duurde het lang voordat Roma scoorde. Coach José Mourinho brulde het uit toen invaller Eldor Shomurodov uit Oezbekistan alsnog scoorde. Karsdorp deed gezellig mee met zijn trainer.

Het was alleen Sampdoria dat het laatste brulde. Manolo Gabbiadini maakte gelijk en bezorgde zijn club toch nog een zwaarbevochten punt.

Juventus is blij

Net als Fiorentina, dat kwam terug tegen Hellas Verona. Kevin Lasagna zorgde voor een vroege voorsprong voor Hellas in Verona. Gaetano Castrovilli redde een punt in de slotfase. Juventus is blij want de concurrenten passeerden de Oude Dame niet. Juve blijft 5e met 34 punten. Nummer 6 AS Roma en nummer 7 Fiorentina hebben 32 punten.

Eerder op woensdag won de nummer 8 Lazio op bezoek bij Venezia. Het werd 1-3. Bij Venezia zat Ridgeciano Haps op de bank. De overwinning op Venezia was extra mooi voor de Romeinen. Zij hebben namelijk het jaar 2021 afgesloten met een clubrecord. Lazio won 24 keer dit jaar en dat is een record. Nooit eerder won Lazio zo vaak in 1 jaar in de Serie A.

Bologna won eerder knap van Sassuolo. Normaal gesproken zijn de groenen oppermachtig in eigen huis, maar de Bolognezen hadden daar maling aan en wonnen met liefst 0-3. Bologna staat 10e in de Serie A.

Samenvatting AS Roma-Sampdoria

Samenvatting Venezia-Lazio