🎥 | Serie A: Internazionale wint 2e wedstrijd (tegen Spezia) heel wat makkelijker

Eimert Pruis • 00:34, 21-08-2022 / Laatste Update: 21:05, 11-12-2023

Internazionale heeft in eigen huis de 2e wedstrijd van het nieuwe Serie A-seizoen gewonnen. Tegen Spezia ging het heel wat makkelijker dan bij Lecce. Dankzij een doelpunt in blessuretijd van Denzel Dumfries won Inter bij Lecce. Een late goal van de Nederlandse back was dit keer niet nodig: 3-0.

Een heerlijke aanval werd ingeleid door Stefan de Vrij. De Nederlander kreeg de bal bij Nicolò Barella, die met veel gevoel het projectiel richting de 16 speelde. Een subtiel kopballetje van Romelu Lukaku belandde bij Lautaro Martínez, die de bal in 1 keer op de pantoffel nam. Het nog eens kijken waar dus (zie hieronder).

Lukaku ook betrokken bij 2e goal

Net na rust besliste Hakan Calhanoglu de wedstrijd. Lukaku was weer dreigend maar vond het been van een Spezia-verdediger. Plots kwam de bal voor de Turk te liggen en die haalde doeltreffend uit. De Vrij en Dumfries speelden de hele wedstrijd. Dat deden Lukaku en Martínez niet. Hun vervangers Joaquin Correa en Edin Dzeko lieten zich ook nog zien. Op aangeven van Dzeko maakte Correa de 3-0.

Inter met maximale score

En zo heet Inter na 2 duels gewoon de maximale 6 punten. De club heeft een goede transferzomer gehad en haalde verloren zoon Lukaku terug. Die moet voor de goals zorgen, maar zaterdagavond was een assist en de constante dreiging ook meer dan genoeg. Uiteindelijk is het grote doel om de Scudetto weer naar de blauwe kant van Milaan te halen.

Calhanoglu en Martínez vieren de goal van eerstgenoemde hand in hand

Sassuolo wint dankzij clubman

Sassuolo heeft zich enigszins hersteld na de bekerblamage (3-2-verlies tegen Modena) en de zwakke pot tegen Juventus (3-0-nederlaag). Thuis werd Lecce met 1-0 verslagen. Clubman Domenico Berardi maakte in de 40e minuut de enige treffer. Deze week verlengde hij zijn contract nog tot medio 2027.

Saaie nulnulletjes

Eerder op de dag waren nog 2 potjes in de Serie A. Torino-Lazio en Udinese-Salernitana eindigden allebei in 0-0.