Serie A: Juventus wint simpel van Cagliari, Atalanta doet iets bijzonders bij Genoa
i

Getty Images

Serie A: Juventus wint simpel van Cagliari, Atalanta doet iets bijzonders bij Genoa

Eimert Pruis • 23:38, 21-12-2021 / Laatste Update: 03:39, 12-12-2023

Juventus heeft goede zaken gedaan in de Serie A. De Oude Dame won simpel van het nietige Cagliari (2-0) en zag concurrent Atalanta punten verspillen bij Genoa. De club uit Bergamo deed namelijk iets heel bijzonders, niet scoren: 0-0.

Juve had het niet heel makkelijk tegen de ploeg die pas 10 punten heeft gehaald dit seizoen. In de 40e minuut scoorde Moise Kean en in de 83 minuut viel de beslissing via Federico Bernardeschi. Matthijs de Ligt maakte de 90 minuten vol en stapte met een grote grijns van het veld af.

Hij wist namelijk dat een stuk noordelijker Atalanta een bijzondere avond beleefde. De ploeg van trainer Gian Piero Gasperini kwam namelijk niet tot scoren. En dat komt bijna nooit voor. De wedstrijden van Atalanta staan namelijk garant voor (veel) doelpunten.

Alleen Bologna wist het doel schoon te houden tegen Atalanta

Teun Koopmeiners, Hans Hateboer en invaller Marten de Roon konden ook het net niet vinden. De laatste keer dat Atalanta niet wist te scoren was thuis tegen Bologna (0-0) op 28 augustus.

Juventus nadert Atalanta in de stand. De nummer 5 heeft nog wel 4 punten achterstand op nummer 4 Atalanta, dat nu de titeldroom even in de koelkast moet zetten. Een vervelend einde voor de Nederlands getinte ploeg, dat pas op 6 januari weer terugkeert op het veld, thuis tegen Torino. Juventus speelt dan de topper tegen Napoli.